Miniemen 1

U13

TRAINER fRANKY TORFS

AFGEVAARDIGDE DIANE

 

 

SEIZOEN 2017-2018

21 april:  KFC Stabelino – Bacwalde:  4 – 3

Een echte thriller om het competitie seizoen af te sluiten.  De eerste helft verliep volledig in ons voordeel, op enkele prikken van Bacwalde na, en moesten we eigelijk minstens reeds 3 of 4 keer gescoord hebben.  We bleven echter de kleine, grote en super grote kansen missen en kregen na zo een prik het deksel op de neus.  Voor de rust kwamen we dan toch nog gelijk en we konden onze jongens enkel aanmoedigen te blijven spelen zoals ze bezig waren.  Heel goed dus.
Opnieuw kwamen we achter en opnieuw maakten we kort daarop gelijk (2 – 2) en gingen we met volle moed het laatste kwartier in.  Toen we er in slaagden de 3 – 2 te scoren meenden we de wedstrijd gespeeld, maar de jongens van Bacwalde gaven niet op en kwamen enkele minuten voor tijd langszij.  In de allerlaatste minuut wisten onze geel-groenen toch nog te scoren en onze vijfde plaats in de rangschikking veilig te stellen.
Proficiat aan de ganse ploeg, die een goede wedstrijd speelde en tot de laatste seconden is blijven strijden voor de overwinning.  Een mooie afsluiter van het seizoen dus.  Er volgen nu nog 4 tornooien en wij verwachten jullie dus ook nog 4 maal op training.

De ploeg:              Dieumerci –  Nasiem, Norbu, Bassam, Jany – Tenzin – Wael, Anouar, Odei, Astor – Mounir
Invallers:               Nassim, Amin
Begeleiding:          Leroy, René en Boris.

 

EINDRANGSCHIKKING   -   seizoen 2017 / 2018

 

1

Rapid Miniemen 2

22

17

4

1

73

20

52

2

Laar Miniemen 1

22

16

3

3

67

27

51

3

Cantincrode Miniemen 2

22

15

3

4

85

33

49

4

Vlug Vooruit Miniemen

22

13

6

3

57

44

42

5

Stabelino Miniemen 1

22

11

7

4

69

49

37

6

Valaarhof Miniemen

22

11

7

4

77

61

37

7

Bacwalde Miniemen

22

8

10

4

65

66

28

8

Olvac Miniemen 2

22

8

14

0

48

75

24

9

Vremde Miniemen 2

22

6

12

4

48

68

22

10

O.L.V.E. Miniemen 3

22

5

13

4

45

92

19

11

Groenendaal Miniemen

22

4

15

3

82

117

15

12

Nieuw Stabroek Miniemen 2

22

0

20

2

29

93

2

 

 

14 april:  KFC Stabelino – Vlug Vooruit:  1 – 4

De jongens uit Merksem begonnen de wedstrijd met 9 spelers, maar stonden na 12 minuten wel reeds 0 – 2 voor.  Hoe dat kwam?  Onze ploeg was niet bij de pinken om het zacht uit te drukken.  Na 20 minuten kwamen de twee laatkomers ook op het veld en van toen af gingen wij vlotter spelen.  ( ? ? ? )  Nog voor de rust konden we milderen tot 1 – 2  en de ploeg werd een beetje herschikt voor de tweede speelheflt.  Die was wat Stabelino betreft alleszins beter dan de eerste helft, maar scoren lukte ons niet.  In de laatste 6 minuten wist Vlug Vooruit nog tweemaal te scoren en legde definitief en verdiend beslag op de vierde plaats in de rangschikking.

De ploeg:                              Dieumerci –  Anas, Norbu, Anouar, Nasiem – Tenzin – Wael, Astor, Odei, Oualid – Ayoub
Invallers:                               Niemand, en gelukkig hadden we 2 spelers van de jongere Miniemen ploeg gevraagd !  De rest voetbalmoe?
Begeleiding:          Leroy, René en Boris.

02 april:  Voetbal Vlaanderen Tornooi

We werden ingedeeld in een groep met Rapid, V.D.P. en Cantincrode.
De eerste wedstrijd tegen Cantincrode wisten we verdiend met 2 – 0 te winnen.  V.D.P. was een maat te groot voor ons en speelde uiteindelijk ook de halve finale.  Rapid moest tegen ons winnen om groepsleider te worden, maar slaagde daar niet in, tot grote vreugde van de jongens van V.D.P. – uitslag 1 – 1.
De twee derde geplaatsten van groep A en B moesten dan tegen elkaar spelen en dat werd een wedstrijd Stabelino – Stabelino.
De oudste ploeg wist de wedstrijd gemakkelijk te winnen en we eindigden in het algemene klassement in de ruime middenmoot.

Speelden mee:  Dieumerci, Norbu, Bassam, Tenzin, Anouar, Astor, Odei, Jany, Mounir.  Waar was Wael?  Niks van gehoord dus!

28 maart:  KFC Stabelino – Nieuw Stabroek:  2 – 1

Niet direct onze beste wedstrijd van het seizoen!
In vergelijking met de openingswedstrijd van deze competitie op Nieuw Stabroek heeft deze jonge bende (allemaal van 2006) knappe stappen voorwaarts gezet.  Toen wonnen wij tamelijk gemakkelijk met 1 – 4, maar nu verdienden zij minstens een punt.
Beide ploegen kregen meerdere kansen om te scoren, maar dat lukte slechts met veel moeite.  Het is trouwens veelbetekend dat Mounir het winnende doelpunt slechts luttele minuten voor affluiten van de wedstrijd wist te netten.

De ploeg:                              Dieumerci –  Amin, Norbu, Bassam, Anas – Tenzin – Wael, Anouar, Odei, Jany – Mounir
Invallers:                               Nasiem
Begeleiding:          Leroy, René en Boris.

10 maart:  Cantincrode – KFC Stabelino:  3 – 2

Sommige spelers hebben blijkbaar nog steeds niet begrepen dat voetbal iets is wat ge met een PLOEG doet en dat iedereen binnen die PLOEG zijn steentje moet bijdragen door zijn stinkende best te doen voor iedere andere speler.
- Wanneer er enkele spelers zomaar een beetje overal gaan lopen, kan er van een samenspelende ploeg geen sprake zijn.
- Wanneer enkele spelers blijkbaar het voetballen verleerd hebben en enkel en alleen nog maar ballen diep naar voor spelen, hoeft het niet te verwonderen dat we geen fatsoenlijke aanval in mekaar kunnen steken.
- Wanneer een aantal spelers denken dat ze inspanningen slechts op de helft van hun mogelijkheden kunnen doen, moeten ze niet verwonderd zijn dat de tegenstrever een betere wedstrijd speelt.
- Wanneer een aantal spelers geen duel durft aan te gaan, moeten ze er sterk over denken om een sport te gaan beoefenen waar geen duels mogelijk zijn.  Ik denk dan aan volleybal of tennis of vissen!  Maar niet voetballen!
- Wanneer een aantal spelers dan op training er de kantjes aflopen, dan moeten ze niet klagen dat de andere ploeg fysiek sterker is.
- Wanneer een aantal spelers het op diezelfde training helemaal niet serieus opnemen en van oefeningen een lachtertje willen maken, moeten ze niet versteld staan dat de trainers af en toe kwaad worden en harde taal spreken.
Nog eenmaal herhalen: 
Je speelt zoals je traint en op training verdien je of je veel of minder veel zult spelen tijdens een wedstrijd.

Ik noem heel bewust geen namen van spelers, maar als jullie eerlijk zijn met jezelf zullen jullie bij elk van de vorige punten wel weten of we jou bedoelen of niet.  En dat er vooral niemand komt vertellen dat hij zich bij geen enkel punt aangesproken voelt, want jullie moeten allemaal, stuk voor stuk, voor jezelf eens gaan nadenken of je wel genoeg je best doet om een betere speler te worden.

Over de wedstrijd hebben we niet veel te vertellen.  We kwamen de eerste helft tweemaal op voorsprong maar bij de rust was de stand gelijk en wij speelden een hele slechte tweede speelhelft.  Cantincrode won verdiend want zij probeerden tenminste te voetballen en waren de gevaarlijkste ploeg.

De ploeg:                              er stond eigelijk geen PLOEG op het veld
Invallers:                              
Begeleiding:          Leroy, René en Boris.

24 februari:  Groenendaal – KFC Stabelino:  4 – 5

Wat een zeer vreemde wedstrijd!  Onze jongens speelden een uitstekende eerste helft en lieten de thuisploeg, op de eerste 4 minuten na, alle hoeken van het veld zien.  Groenendaal was reeds na 3 minuten op voorsprong gekomen door een omgezette strafschop na een onnodige fout van Norbu op hun gevaarlijke en snelle spits.  Onnodig omdat er absoluut geen doelgevaar was.  Tijdens de overige 25 minuten moest onze doelman geen bal meer pakken en waren wij heer en meester over het gebeuren.  Achtereenvolgens tweemaal Anouar, Odei, Astor en Mounir zorgden voor een geruststellende 1 – 5 ruststand.
Vanaf minuut 1 na rust verloren we de pedalen en na vier minuten had Groenendaal reeds tweemaal gescoord.  Telkens was de samenwerking tussen onze beide centrale verdedigers ver zoek en kon hun snelle spits profiteren.  De opdracht die tijdens de pauze werd gegeven was blijkbaar niet doorgedrongen.  Uiteindelijk besloot trainer Leroy om beide posities om te wisselen en dat ging een stuk beter.  Ondertussen hadden wij nog enkele mooie kansen, maar die werden vakkundig de nek omgedraaid.  Ook Groenendaal had de nodige mogelijkheden om te scoren, maar ook hiet stond het vizier niet goed ingesteld.  De aansluitingstreffer kwam er alsnog na een afgeweken vrijschop, zodat met nog meer dan 10 minuten te spelen de spanning helemaal terug in de match was.  Astor, Jany en Mounir kwamen nog in scoringspositie maar hun doelman deed meer dan zijn best of er werd naast doel besloten.  Gelukkig viel er aan de overzijde ook geen treffer meer en konden we de wedstrijd winnend afsluiten.
Ik heb zelden een trainer geweten die na een gewonnen wedstrijd zo kwaad was op zijn spelers, maar dit was heel terecht.  Het verschil tussen voor en na de rust was te groot om dit gewoon te laten passeren.  Vanzelf gaat enkel de zon op, voor de rest moet ge in het leven en dus ook op een voetbalveld de nodige inspanningen leveren en je taken vervullen.  Ik hoop dat de spelers dit beseffen zodat dit in de toekomst niet meer gebeurd.

De ploeg:              Dieumerci –  Amin, Norbu, Bassam, Anas – Tenzin – Astor, Anouar, Odei, Jany – Mounir
Invallers:               Nasiem en Astor
Begeleiding:          Leroy, René en Boris.

17 februari:  KFC Stabelino – Sporting Vremde:  5 – 1

Zeer vroeg in de wedstrijd profiteerde Wael reeds van een matige terugspeelbal om de 1 – 0 aan te tekenen.  Een tegenaanval van Vremde werd door hun spits afgerond maar het doelpunt werd terecht afgekeurd voor buitenspel.  Op de 20ste minuut staken onze jongens een zeer mooie aanval in elkaar over verschillende spelers en opnieuw Wael schoot vanop de backlijn de 2 – 0 op het scorebord.  Nog voor de rust werd het 4 – 0, eerst scoorde Mounir na alweer een slechte terugspeelbal en vervolgens was er mooi samenspel tussen Odei en Mounir die Astor alleen voor de keeper bracht en deze laatste liet de kans niet liggen.
Onmiddellijk na de rust werd een vrije trap van Norbu aan de eerste paal door Mounir in doel gewerkt en was de wedstrijd gespeeld.  Toch ook een pluim voor de jongens uit Vremde, die gedurende de ganse wedstrijd probeerden te voetballen met verzorgde passes en een mooie opbouw van achter uit.  Dat ze voor geen heel groot gevaar konden zorgen is dan weer de verdienste van onze middenvelders en onze verdedigers die zich behoorlijk goed uit de slag trokken.

De ploeg:              Dieumerci –  Amin, Norbu, Anas, Nasiem – Bassam – Wael, Anouar, Odei, Astor – Mounir
Invallers:               Nassim
Begeleiding:          Leroy, René en Boris.

10 februari:  K. Rapid – KFC Stabelino:  0 – 0

Een weinig voorkomende uitslag in het jeugdvoetbal.  Toch was dit een zeer aangename wedstrijd om naar te kijken, beide ploegen kregen kleine kansjes maar zonder dat de doelmannen heel moeilijk werk op te knappen kregen.  Een uitslag ook waar beide ploegen zich konden in vinden.  Een mooie puntendeling heet dit dan, zeker omdat er bij ons toch enkele pionnen afwezig waren, maar de overige spelers lieten zien dat ze niet moeten onderdoen.  Goed gespeeld mannen, tenslotte staat Rapid helemaal bovenaan de rangschikking en hebben wij een 4 op 6 tegen hun gehaald.  Prima dus!

De ploeg:              Nassim –  Amin, Norbu, Anas, Jani – Bassam – Wael, Anouar, Odei, Astor – Mounir
Invallers:               Dieumercie
Begeleiding:          Leroy, René en Boris.

27 januari:  Laar – KFC Stabelino:  3 – 2

De ene week is de andere niet en de ene tegenstrever is ook de andere niet.
Vorige week nog een knappe wedstrijd gezien van onze jongens, maar vandaag lukte het langs geen kanten.  Na de wedstrijd waren de begeleiders van beide ploegen het erover eens dat dit de slechtste wedstrijd van het seizoen was.  Wij herinneren ons nog de heenmatch en stellen vast dat het toen ook niet veel soeps was.  Blijkbaar dwingt de ene ploeg de andere tot slecht voetbal en dan krijg je zulke wedstrijden.
De 1 – 0 en de 1 – 1 waren twee cadeautjes van de verdedigingen (aandringen bij de achterlijn van Wael en met rechts binnengetrapt door Mounir).  De 2 – 1 was een omgezette strafschop (terecht gefloten trouwens) en de 2 – 2 een kopbaldoelpunt na hoekschop van de kleinste man op het veld (Wael trapt en Anouar kopt).  De winning goal tenslotte was een mooie trap van buiten de rechthoek waarbij onze centrale middenvelders niet thuis gaven en verkeerd opgesteld stonden.
Volgende wedstrijden moeten gewoon beter als we in de rangschikking onze vijfde plaats willen behouden.

De ploeg:              Nassim –  Nasiem, Norbu, Bassam, Jani – Tenzin – Wael, Anouar, Astor – Mounir en Anwar
Invallers:               Dieumercie en Odei
Begeleiding:          Leroy, René en Boris.

 

20 januari:  KFC Stabelino - OLVE:  7 – 2

Een geweldige prestatie van de ganse ploeg.  De trainers zouden ze graag elke week zo zien voetballen!
Er werden mooie combinaties op het veld getoverd, zowat alle duels werden gewonnen, de jongens van Olve kregen weinig tot geen ruimte en we waren super gevaarlijk.  Vooral in de eerste speelhelft rolde de ene aanvalsgolf na de andere in de richting van het OLVE doel en we bereikten de rust dan ook met een veelzeggende 5 – 0 tussenstand.
De jongens uit Edegem organiseerden zich nadien beter en de wedstrijd kwam meer in evenwicht zonder dat onze overwinning in gevaar kwam.
Twee spelers slaagden erin een hattrick te scoren, namelijk Astor en Odei.  Deze laatste deed dit zelfs voor de tweede keer op rij.  Ook Mounir pikte zijn doelpuntje mee, maar laat ons nogmaals benadrukken dat de ganse ploeg een pluim op de hoed verdiend voor hun inzet en het goede voetbal.

De ploeg:              Dieumerci –  Amin, Norbu, Bassam, Anas – Tenzin – Wael, Odei, Anouar, Astor – Mounir
Invallers:               Nassim en Nasiem
Begeleiding:          Leroy, René en Boris.

13 januari:  Valaarhof – KFC Stabelino:  0 – 5

Na het 3 – 4 verlies in de heenwedstrijd wisten we dat we aan dit Valaarhof een taaie klant zouden hebben.  De realiteit is echter dat Mounir, Jany en Anwar toen slechts hun tweede wedstrijd in onze ploeg speelden, dat Tenzin de eerste keer aantrad en dat Norbu en Anouar er toen nog niet bij waren.  Dat is dus behoorlijk wat kwaliteit die er toen in september nog niet was.  Niet dat dit een waarborg op succes is, want ook met al die spelers samen hebben we al wedstrijden verloren.
Op het kunstgras van Valaarhof hadden we vanaf het begin de bovenhand. Wij dicteerden en de anderen ondergingen het spel.  Na 10 minuten werd de bal, na een inworp van Valaarhof op rechts, mooi naar onze linkerkant gespeeld op Jany die strak en hard voor doel bracht en Mounir kon afronden.  Net na het rustpunt ging Astor op links voorbij 2 man en schoof de bal naar Jany.  Die zag zijn schot afgeweerd door de doelman, maar Odei tikte de rebound binnen.  Drie minuten later bokste de doelman een schot van Mounir weg en opnieuw was Odei bij de zaak om de bal binnen te werken.  Tussendoor slaagde Valaarhof er in een paar keer een diepe bal naar hun spitsen te versturen, maar onze verdedigers waren zeer alert en Dieumerci kende dan ook een zeer rustig half uurtje.
Na de rust kwam Valaarhof iets meer opzetten en belandde een vrijschop via Tenzin op de paal.  Nog voor er 10 minuten verstreken waren konden we een tegenaanval opzetten via Mounir.  Hij bleef slim uit het duel, ging op snelheid voorbij de verdediger en schoof de bal naar Jany die beheerst de 0 – 4 scoorde.  Zijn eerste doelpunt en hij was er dan ook zeer gelukkig mee.
Kort daarop vertrok er een mooi schot van een Valaarhof speler in de richting van de rechter boven hoek, maar Nassim had, niet voor de eerste keer dit seizoen, een prachtige save in huis en hield de nul op het bord.  (Nog maar de tweede Cleansheet ! !).
Tot slot bekroonde Odei zijn goede wedstrijd met nog een derde doelpunt en scoorde dus officieel een hattrick.

De ploeg:              Dieumerci –  Anas, Norbu, Bassam, Nasiem – Tenzin – Wael, Odei, Astor, Jany – Mounir
Invallers:               Nassim en Amin
Begeleiding:          Leroy, René en Boris.

2 december:  Olvac – KFC Stabelino:  3 – 2

Olve was in shock en in rouw want een elfjarig spelertje van een Miniemenploeg werd vorig weekend het slachtoffer van wat waarschijnlijk een gezinsdrama was. Voor de wedstrijd werd er dan ook een minuut stilte in acht genomen.
Over de wedstrijd zelf kunnen we kort zijn. We begonnen zeer goed met enkele gevaarlijke hoekschoppen, een paar standjes binnen de 3 meter van de doellijn, een schot op de deklat van Wael, Mounir alleen voor doel en nog enkele grote en iets minder grote kansen. Bij de tweede hoekschop van Olvac mocht een speler binnenkoppen, zonder dat hem ook maar een strobreed in de weg werd gelegd. Gelukkig hield Astor het hoofd koel toen en schoof hij 5 minuten later de gelijkmaker netjes naast de doelman binnen.
Na de rust bakten we er niet veel meer van. Olvac was baas, dicteerde het spel en scoorde nog tweemaal. Tegen het einde kon Anwar nog milderen tot 3 – 2 maar de wedstrijd was gespeeld en de nederlaag verdiend. Of zoals de scheidsrechter het na de match correct zei: “jullie hadden met 3 of 4 doelpunten verschil moeten voor staan met de rust”. Daar hebben we het inderdaad laten liggen.

25 november:  KFC Stabelino – Cantincrode:  3 – 3

Na nog geen twee minuten staat er reeds een 1 – 1 stand op het scorebord. Geen van beide ploegen is blijkbaar wakker aan de wedstrijd begonnen. Eerst glipt Mounir na 25 seconden door de buitenspelval en een minuut later denkt Dieumerci een zee van tijd te hebben om de bal weg te trappen maar deze gaat via het lichaam van een tegenstrever in doel. Iedereen nu wel wakker en de wedstrijd gaat mooi op en neer met een paar kansjes aan beide zijden. Tussen minuut 13 en 17 is er eerst een vrije trap van Wael waarop Mounir de bal mist, daarna na hoekschop van Wael, trapt Odei op de paal en na een dribbel binnen onze grote backlijn schuift de aanvaller van Cantincrode de bal voorlangs.
Vijf minuten voor de rust kent onze rechtsachter Anas een slecht moment, want tot tweemaal toe trapt hij de bal te gemakkelijk in de voeten van een aanvaller die niet aarzelt en de 1 – 2 laat optekenen. Drie minuten later zet Anwar met een mooie lob, na een  prachtige assist van Astor, de situatie alweer recht. 2 – 2 en rust.
Na de thee komen de jongens van Cantincrode het best op dreef en zij voetballen enkele kansen bij elkaar zonder echter te kunnen scoren. Slechts na een klein kwartiertje zetten wij daar een paar schoten tegenover, maar deze missen het doel. Wael dwingt de doelman van de rood-gelen nog tot een fantastische redding a la Courtois en Mounir duwt de bal nipt naast als hij alleen voor de doelman verschijnt.
Tien minuten voor tijd verdedigen wij heel slecht uit en komt Cantincrode op voorsprong en een minuut later staan na een knappe aanval de bordjes alweer gelijk. 3 – 3 is een juiste uitslag maar, wij moeten onze kansen beter leren benutten (Nietwaar Anwar?) en ervoor zorgen dat we de juiste mentaliteit kunnen opbrengen over de ganse wedstrijd en niet enkel het laatste half uur.
De ploeg:              Dieumerci –  Anas, Norbu, Bassam, Yani – Tenzin, Anouar – Astor, Odei, Wael – Mounir
Invallers:               Anwar
Begeleiding:          Leroy, René en Boris.

 

18 november:  KFC Stabelino – Rapid:  1 – 0

Willen we het puntenverschil tussen de eerste vier van het klassement niet verder laten oplopen, dan kunnen we deze wedstrijd maar best niet verliezen. Tegen Rapid, de derde uit de rangschikking is dit echter geen gemakkelijke opgave. De eerste minuten verlopen gelijkopgaand, maar de eerste echte kans van de wedstrijd is voor Astor die echter over het doel besluit. Nog voor de eerste break wordt Astor opnieuw vrijgespeeld op rechts, maar hij aarzelt net iets te lang en de doelman komt gepast tussen. Tot overmaat van ramp begaat Norbu op die tegenaanval een fout binnen de rechthoek met een penalty tot gevolg. Doelman Nassim bokst met 1 vuist de bal echter over de deklat. Knap gedaan Nassim. Na 18 minuten een vrije trap van Wael, maar Mounir trapt over de bal. Twee minuten later, na vrije trap van Rapid, wordt de bal van dichtbij naast geschoten. Er volgen nog enkele pogingen van beide ploegen, maar scoren zit er voor de rust niet meer in.
Na 10 minuten in de tweede helft wordt Mounir nog maar eens weggestuurd op rechts, hij haalt de achterlijn en zet met zijn rechter voet voor doel waar Odei met een mooie beweging een verdediger afhoudt en beheerst naast de doelman binnen trapt. Ook hier, van beiden, knap gedaan. Maar, in plaats dat dit doelpunt onze ploeg vertrouwen geeft, lukken we er plots niet meer in de bal op de helft van Rapid te houden. Onze verdediging komt zo meer onder druk te staan, we moeten een aantal hoekschoppen toestaan, maar we blijven wel voor elke vierkante meter knokken en winnen veel duels. De parkjongens krijgen op een van die hoekschoppen nog een grote kans, maar de bal wordt van heel dichtbij naast gekopt.
Al bij al een verdiende overwinning op basis van de eerste 3 kwartier en de vele kansen. De ganse ploeg mag gefeliciteerd worden met dit resultaat en de trainers zijn blij met de inzet van allen.
Opmerking:           Dieumerci was ziek, maar werd prachtig vervangen door Nassim.

De ploeg:               Nassim –  Nasiem, Norbu, Bassam, Yani – Tenzin, Anouar – Astor, Odei, Wael – Mounir
Invallers:                Anwar en Anas
Begeleiding:          Leroy, René en Boris.

11 november:  KFC Stabelino – Groenendaal:  6 – 2

Na 5 minuten liet Nassim (onze speelvogel die dringend een betere training- en wedstrijd mentaliteit moet kweken) zijn man gewoon van hem weglopen en we waren meteen op achtervolgen aangewezen. In de spits had Groenendaal een zeer goede, grote en snelle aanvaller rondlopen die bij elke aanval gezocht werd en die behoorlijk gevaarlijk kon zijn. Onze twee centrale verdedigers Norbu en vooral Bassam hielden hem echter bijna volledig uit de match. Knap gedaan jongens.
Wij versierden in het begin van de match een paar kansen. Het duurde echter tot de vijftiende minuut toen eerst Mounir en seconden later Wael langs onze linkerflank de achterlijn konden bereiken, maar vergaten de bal achteruit te leggen. Waarschijnlijk gewoon vergeten wat we op training telkens weer proberen te doen.
Vanaf minuut 20 was het rijk van de jongens uit Merksem echter uit. Eerst Odei, op hoekschop van Wael, daarna Wael zelf na een slecht uittrappen van de doelman (knap schot trouwens) bezorgden ons een verdiende voorsprong bij de rust. Tussen minuut 33 en 46 konden we onze voorsprong vergroten naar 6 – 1. Eerst bediende Mounir met dit keer wel de juiste pass Anouar, (3 – 1) en dan Mounir alleen naar doel na mooie pass van Wael (4 – 1). Deze laatste bewees dat hij een goed schot heeft met alweer een ver schot (5 – 1) en tot slot opnieuw Mounir alleen voor de doelman (6 – 1). De laatste treffer kwam van Groenendaal na een snelle tegenaanval, maar dit kon de pret niet meer bederven.
Het ernstig gesprek dat we vorige week met enkele spelers hadden in verband met hun houding en mentaliteit (op het veld) is duidelijk aangekomen. Zij toonden op training en tijdens deze wedstrijd dat ze op de goede weg zijn. Hopelijk stopt het hier niet en kunnen we op het einde van het seizoen besluiten dat ze de boodschap goed begrepen hebben.

De ploeg:               Dieumerci –  Nasiem, Norbu, Bassam, Yani – Tenzin, Anouar – Wael, Odei, Astor – Mounir
Invallers:                Anwar en Nassim
Begeleiding:          Leroy, René en Boris.

4 november:  Vlug Vooruit – KFC Stabelino:  3 – 2

We begonnen de wedstrijd met Tenzin in de goal, want door een misverstand tussen de begeleiding en onze vaste doelman was ook onze reserve doelman niet op de plaats van afspraak. Nassim, en vooral de mama, hebben er echter alles aan gedaan om nog voor de rust ter plaatse te zijn, waarvoor onze dank.
Ondanks het feit dat Vlug Vooruit vlotjes bovenaan de rangschikking meedraait stond er een tiental minuten voor het einde van de wedstrijd een mooie 2 – 2 op het scorebord. Een onoplettendheid in onze verdediging en een heel knap schot van hun beste man later stonden er winstcijfers voor Vlug Vooruit op het bord. Jammer maar helaas, zeggen we dan.

De ploeg:                              Tenzin –  Amin, Norbu, Bassam, Nassiem – Anouar – Arne, Odei, Jany – Astor, Mounir
Invallers:                               Waell en Nassim
Begeleiding:          Leroy, René en Boris.

28 oktober 2017, Bekerwedstrijd:  Ossmi – KFC Stabelino:  7 – 1

Een duidelijke nederlaag tegen een ploeg die als een (h)echt “team” op het veld stond. Daar kunnen onze spelers nog veel van leren. Niet lang lopen met de bal, twee tot maximum drie keer de bal raken, juiste en stevige passes geven en stevige maar correcte duels aangaan. Hiermee kom je al een heel eind!
En toch had de wedstrijd anders kunnen lopen. Na 10 minuten had Mounir al voor een 0 – 2 voorsprong kunnen zorgen, maar alleen voor de doelman kon hij het niet afmaken en even later mistte hij voor een lege goal. Ossmi kwam niet onverdiend op voorsprong, maar aan hun tweede doelpunt hing wel een buitenspel geurtje. Toch werd het voor de rust nog 2 – 1 en konden we nog hopen op een betere tweede helft.
Het minder goede spel van onze ploeg uit de eerste helft zette zich echter verder en we konden met de jongens van Brasschaat niet wedijveren. Het wordt hoog tijd dat iedereen een tandje bij steekt en gaat spelen voor de ploeg en niet voor zichzelf. Toen de score opliep tot 1 – 4 gingen bovendien de kopjes naar beneden. Dieumerci zorgde er op zijn eentje voor dat de score niet nog hoger opliep en ook Mansour en Waell van onze jongste miniemen ploeg speelden een verdienstelijke wedstrijd.
Op zaterdag 9 december hebben we dus een vrije dag!

De ploeg:               Dieumerci –  Amin, Norbu, Anas, Nassiem – Tenzin – Bassam, Odei, Jany – Astor, Mounir
Invallers:                Waell en Mansour
Begeleiding:          Leroy, René en Boris.

21 oktober:  Vremde – KFC Stabelino:  2 – 2

De wedstrijd begon redelijk dramatisch voor ons.  Na ongeveer 25 seconden, onmiddellijk na de aftrap dus, kwam Astor in een duel slecht neer op zijn voorarm.  Hij sloeg wit uit, zijn ogen draaiden een beetje weg en er werd even gevreesd voor een breuk.  Het ijspak verlichtte de pijn, maar het was snel duidelijk dat Astor niet meer zou kunnen spelen.  Later die avond werd in het ziekenhuis een kneuzing vastgesteld, pijnlijk maar uiteraard niet zo erg als een breuk.
De eerste 3 minuten van de wedstrijd waren ondertussen nog niet voorbij toen bij de eerste dieptepas van Vremde onze verdediging een beetje stond te slapen en Norbu een fout in de grote rechthoek nodig had om de aanvaller te stoppen.  Penalty dus en gelukkig voor hem geen rood maar slechts een verwittiging van de scheidsrechter.  1 – 0 achter en de wedstrijd was eigelijk nog niet begonnen.  We lieten de hoofdjes echter niet hangen en een aanval via de rechterflank werd voor doel mooi afgewerkt door Anwar.  Een tiental minuten later eenzelfde scenario langs de linkerflank en ditmaal stond Anouar op de juiste plaats om ons op voorsprong te brengen.  Nog voor de pauze kwam Vremde langszij.  Een hoekschop werd met enige moeite afgeweerd en een Vremde speler schoot de bal vanop 20 meter mooi en onhoudbaar onder de lat binnen.
Na de rust veranderde de score niet meer.  Beide ploegen kregen nog enkele kansen maar scoren zat er niet meer in. Trainers Leroy en Boris waren echter niet helemaal tevreden met het spelpeil van sommige spelers.  Sommigen blijven steeds dezelfde storende fouten maken.  Als zij een volgende stap willen zetten in hun voetballeven dan zullen ze hier toch moeten aan werken.  Maar daar zijn trainers voor nietwaar?

De ploeg:              Dieumerci –  Amin, Norbu, Anouar, Nassiem – Tenzin – Bassam, Odei, Jany – Astor, Anwar
Invallers:               Mounir en Anas.  Deze laatste was trouwens voor de zoveelste keer TE LAAT!
Begeleiding:          Leroy, René en Boris.

14 oktober:  KFC Stabelino – Olvac:  5 – 1

Er kwam een sterk gemotiveerde ploeg aan de aftrap die vanaf minuut 1 de touwtjes in handen nam. Ons spel was vlot, iedereen deed wat hij hoorde te doen en de jongens van Olvac moesten alles een beetje ondergaan. Bij de rust stond er dan ook een verdiende 3 – 0 score op het bord. In het derde kwartier echter lukte er plotseling niets meer, verloren we op knullige wijze de meeste duels en kwam Olvac veel meer in balbezit. Dit was uiteraard hun verdienste maar waarom wij de pedalen verloren is me tot nu een raadsel. Olvac kwam dan ook verdiend terug tot 3 – 1, maar verder kwamen ze voorlopig niet. Voor het laatste kwartier werd de ploeg een beetje herschikt en we speelden opnieuw vlotter. Het kantelmoment van de wedstrijd kwam er toen Nassiem ongelukkig maar wel spectaculair over de bal trapte en de spits van Olvac alleen op doel kon gaan. Dieumerci kwam gepast uit, redde op knappe wijze maar de bal kwam opnieuw in de voeten van de Olvac spits die echter ongehinderd op de deklat besloot. Bij de daarop volgende aanval kon Astor de 4 – 1 netten en was de wedstrijd gespeeld.

De ploeg:              Dieumerci –  Amin, Norbu, Anas, Nassiem – Tenzin, Anouar – Bassam, Odei, Arne – Astor.
Invallers:               Anwar.
Begeleiding:          Leroy, René en Boris.

 

07 oktober:  Bacwalde – KFC Stabelino:  2 – 3

De donderpreek van vorige week en de zware trainingen tijdens de week hadden blijkbaar hun uitwerking niet gemist.  Er werd in elk geval met veel meer inzet en overtuiging gespeeld en we hadden de wedstrijd dan ook van in het begin onder controle.  We kregen enkele kansjes, konden echter niet scoren en bij de eerste de beste tegenaanval van Bacwalde stonden we plots op achterstand.  We kwamen echter nog voor de rust verdiend op gelijke hoogte door een mooi schot van Astor.
Na de rust veranderde het spelbeeld niet en Mounir slaagde erin tweemaal te scoren.  Toch werd het nog spannend toen Bacwalde terug kwam tot 2 – 3, maar onze spelers hielden voldoende het hoofd er bij en wonnen de wedstrijd verdiend.

De ploeg:              Dieumerci –  Arne, Norbu, Anouar, Nassiem – Tenzin – Bassam, Odei, Astor – Anwar, Mounir.
Invallers:              Jany
Begeleiding:         Leroy, René en Boris.

 

30 september:  KFC Stabelino – Laar:  1 – 3

Over deze wedstrijd kunnen we kort zijn:  het was, zeker de eerste helft, niet veel soeps!
De donderpreek van trainer Leroy tijdens de rust heeft zijn effect niet gemist.  Er werden plotseling wel duels aangegaan, er werd directer gespeeld en onze spelers lieten hun mannetje niet meer zo gemakkelijk lopen.  Het was beter, maar zeker nog niet zoals het moet.  De spelers vergeten dat ze nu in de C reeks spelen (vorig jaar in de E reeks) en dat we dit jaar dus tegen betere, snellere en sterkere ploegen uitkomen. Vorig seizoen, tegen de nummers 5 tot 12 uit de rangschikking ging het soms gemakkelijk, maar dit jaar staan zulke ploegen niet in onze reeks.  Het moet dus anders en hopelijk beseft iedereen dit vlug!

De ploeg:              Dieumerci –  Nassiem, Norbu, Tenzin, Anas – Anouar – Arne, Odei, Jany – Astor, Mounir.
Invallers:               Nassim, Amin
Begeleiding:          Leroy, René en Boris.

 

23 september:  OLVE – KFC Stabelino:  4 – 4

Wanneer je op 15 minuten voor het einde van de wedstrijd met 4 – 1 achter staat en je kunt dan nog een gelijkspel afdwingen, dan kan je als coach niet anders dan tevreden zijn.  Tijdens de laatste time-out beslisten de coaches om alles op alles te zetten en met slechts 3 verdedigers tegen 2 aanvallers te spelen.  De druk op de achterlijn en het middenveld van Olve werd zeer groot, zij werden er zowaar een beetje zenuwachtig van en moesten uiteindelijk nog 3 doelpunten toestaan.
Wat wij de eerste 45 minuten brachten was helemaal niet zo slecht, maar we konden de kleine, halve en middelgrote kansen niet benutten.  Dat Olve er in slaagde 4 doelpunten te maken kwam omdat onze achterste lijn geen raad wist met hun aalvlugge spitsen, die het maximum haalden uit de uitgespeelde kansen.
Doordat onze vaste doelman een weekendje naar Parijs was afgezakt, kwam Nasiem eerst in doel, later vervangen door Nassim.  Deze laatste had in het laatste kwartier met een 4 – 1 achterstand een prachtige save in huis, hij duwde de bal met verve hoog uit de hoek, en was dus onze puntenpakker van het weekend.  Proficiat voor de ganse ploeg om niet op te geven.

De ploeg:              Nasiem –  Amin, Bassam, Nassim, Anas – Tenzin – Arne, Odei, Jany – Astor, Mounir.
Invallers:               Anouar
Begeleiding:          Leroy, René en Boris.

 

16 september:  KFC Stabelino – Valaarhof:  3 – 4

Een gelijkspel had de juiste weergave geweest van dit treffen, maar evengoed heeft Valaarhof de 3 punten niet gestolen.  Zij speelden een goede partij voetbal en waren zeer gevaarlijk op corners.  Die werden hard en strak genomen en zorgden steevast voor gevaar in ons doelgebied.  De allereerste hoekschop werd rechtstreeks binnen getrapt (0 – 1) en hun derde doelpunt werd, eveneens na corner, heel mooi binnengekopt.
Het siert onze jongens dat ze hun hoofd niet lieten hangen, zich telkens in de wedstrijd wisten terug te vechten en tot tweemaal toe op voorsprong kwamen.  Bij een 3 – 3 stand en met nog een vijftal minuten te spelen floot de scheidsrechter penalty voor een handspel van een Valaarhof verdediger.  Nieuwkomer Tenzin mistte echter spijtig genoeg en enkele minuten later kregen we het deksel op de neus met een vierde treffer van de Wilrijkenaars.
Proficiat aan Tenzin (ondanks zijn penalty misser) en Nassim die beiden een zeer goede wedstrijd speelden.  Een opmerking ook aan Dieumerci die er in slaagde om meer dan een uur te laat te komen en zich mocht verheugen op een uitbrander van zijn trainer.

De ploeg:              Dieumerci – Anas, Bassam, Nassim, Nasiem – Tenzin – Arne, Odei, Jany – Anwar, Mounir.
Invallers:               Astor
Begeleiding:          Leroy, René en Boris.

 

09 september:   Nieuw Stabroek – KFC Stabelino:  1 – 4

Slechts 10 spelers van onze ploeg waren beschikbaar, maar gelukkig konden we voor de tweede week op rij beroep doen op Wael van de andere Miniemen ploeg, zodat we met elf spelers aan de wedstrijd konden beginnen.
De eerste 10 minuten waren voor ons, maar heel gevaarlijk zijn konden we niet.  Het bleef uitkijken naar de snelle tegenprikken van de tegenpartij.  Ons overwicht werd nog voor de rust bevestigd met 3 doelpunten, en dat was zeker verdiend.  Ook nog voor de rust en met een 0 – 3 voorsprong vond Nassim het nodig een doorgebroken speler van Stabroek te torpederen.  Een zeer terechte rode kaart was dan ook zijn deel.  Dit is zijn tweede rode kaart op een jaar tijd en daar kunnen we absoluut niet blij om zijn.
Na rust en met een man minder keerde de wedstrijd meer en meer in het voordeel van Nieuw Stabroek, maar doelman Dieumerci bleef op een hoog niveau de ballen uit zijn doelvlak houden.  Hij zorgde er voor dat de 3 punten mee naar Deurne konden genomen worden.

Vermelden we nog dat nieuwkomers Jany, Anwar en Mounir een goede indruk nalieten en dat we tegen volgende week opnieuw 3 nieuwe spelers op het wedstrijdblad mogen schrijven.

De ploeg:              Dieumerci – Amin, Bassam, Nassim, Jany – Nasiem – Astor, Odei, Wael – Anwar, Mounir.
Invallers:               Geen
Begeleiding:          Leroy, René en Boris.

 

02 september 2017, Bekerwedstrijd:  KFC Stabelino – Ostan :  5 – 4

Zoals alle jaren is het op het eerste weekend van september afwachten hoeveel spelers er beschikbaar zullen zijn.  Dank zij het feit dat er dit seizoen 2 miniemen ploegen zijn, hadden we in elk geval voldoende spelers aan de aftrap voor de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen.  Gelukkig voor ons had Ostan dezelfde problemen en bleken zij heel tevreden dat er 11 spelers kwamen opdagen.
De wedstrijd dan.  Wij liepen nogal makkelijk 2 – 0 uit, er werd tamelijk goed gevoetbald en wij waren zeker gevaarlijker voor doel dan de tegenstrever.  Voor een aantal jongens was het niet alleen de eerste keer dat ze op een volledig terrein speelden, er was bovendien ook een zekere buitenspel regel van toepassing.  Dit leidde een aantal keer tot hete standjes voor ons doel, maar we konden de schade beperken en zelf verder uitlopen.
Na de rust zette Ostan alles op alles en speelde bijna zonder middenveld.  Wij kregen dus heel veel ruimte om uit te breken maar konden daar eigenlijk niet genoeg van profiteren.  Toch was het alles bij elkaar een verdiende overwinning en kunnen we eind oktober nog eens een tweede bekerwedstrijd spelen.
In elk geval bedankt aan de jongens van de jongere Miniemen ploeg die lieten zien dat ze hun mannetje kunnen staan.

De ploeg:            Thomas – Amin, Bassam, Anas, Nasiem – Astor – Oualid, Odei, Waell – Anwar, Mounir.
Invallers:             Dieumerci, Saiffuddin en Nassim.
Begeleiding:        Leroy, René en Boris.